Sabtu, 28 Ogos 2010

Al-Kisah pada 26 Ogos 2010........

Sedar atau tidak....budak yg bernama Khairil Haqimi ni dah pun genap umurnya 3 tahun pada Khamis lalu..... ( hrmmm.....kejap je dah besar anak aku ni ha ...)

" Papa..abg mimi nak kek 'apangbob' ( Spongebob )....."


Disebabkan bday Qimie ni jatuh pada hari pose....so kitaorg  decide  wat lepas buka pose jer.Alah...wat majlis kecik-kecik je kat umah nenek...jemput sepupu2 sebelah umah...buka pose sesamer then potong kek....
Qimie memang excited masa nampak kek tu....x sabar dia nak potong kek...tapi yang kelakarnya bila lilin dah pasang and lagu  happy birthday dah nyanyi....'emosi' Qimie mula berubah....

" mama....napa semua nyanyi ni?...napa semua pandang abg?...abg mimi xnak tiup lilin la....."


La......rupanyer bila orang dah nyanyi and semua pandang dia...dia dah mula malu.Muka pun dah lain macam nak nangis.Langsung xnak senyum depan kamera.Puas jugak pujuk supaya tiup lilin tu...dengan muka yang mencuka...dia buat dek je kat kek....Last-last mama yang tiup lilin tu.....adess...macam-macam perangai si kecik ni......





Mood Qimie dah mula ok bila nampak kek dipotong......Nyum...Nyum......


Lagi.....




Mulai jatuh dari tempat tidur, belajar berjalan, naik baby walker, jalan jalan pagi bersama mama dan petang naik motor bersama papa...tawamu menjadi penyeri hidup kami.Tangis dan kenakalanmu mematangkan kami. Tak terasa hari baru telah tiba..... hari berganti selalu.Selamat hari jadi Qimie, semoga Allah swt berkati dan rahmati hidupmu....aminnn....

1 ulasan:

Awanama berkata...

Betul tu...masa berlalu dgn cepat ,tiba-tiba anak dah besar .

dah jadi anak dara macam pak majid ni. apa pu selamat ulang tahun Qimie, jgn nakal nakal tau...